A flag for the english version of Batcic Sweet Spot
Batcic on Facebook Batcic on Twitter Batcic on Google Plus Batcic on Linkedin Batcic on Youtube Batcic on Pinterest
Ιουλ
31
2013

Κωδικός Rippln: Ευκαιρία ή Πυραμίδα;

Batcic

Είμαι ο Batcic και αρθρογραφώ στον συγκεκριμένο χώρο καταθέτοντας προσωπικές σκέψεις και απόψεις σε ζητήματα σχετικά με το διαδικτυακό και εξωδιαδικτυακό επιχειρείν (και όχι μόνο).

Για περισσότερα, Andreas Batsis στο Google Plus.


Δεν έχετε βαρεθεί να δίνετε τα στοιχεία σας σε κοινωνικά δίκτυα, τα οποία τα χρησιμοποιούν για να θησαυρίζουν με τις διαφημίσεις; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να αρχίσετε να πληρώνεστε κι εσείς για τις ώρες που περνάτε μέσα στη δίνη των Social Media και να αμείβεστε αδρά για την κάθε φορά που θα πατάτε το κουμπί Share, Retweet, Like, +1, Repin κλπ. Ήρθε η ώρα να γίνετε πλούσιοι!

Rippln

Αν δεν το έχετε ακούσει ήδη, να είσαστε σίγουροι ότι θα το ακούσετε λίαν συντόμως. Το Rippln είναι το επόμενο μεγάλο, τρισμέγιστο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο θα σας καταθέτει λεφτά κάθε φορά που θα μοιράζεστε περιεχόμενο με την κοινότητά σας. Γιατί άλλωστε, ως γνωστόν, λεφτά υπάρχουν!

Ακούστε τώρα για ποιον λόγο δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Και καλά MLM...

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα αρχικά MLM σημαίνουν Multi Level Marketing. Το MLM λοιπόν είναι μια μορφή επιχείρησης απευθείας πωλήσεων όπου ο συνεργάτης Βρασίδας μπορεί να βγάζει χρήματα με δύο τρόπους:

 1. Πουλώντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής του.
 2. Εισπράττοντας προμήθεια από τις πωλήσεις του δικτύου του, όπου ως δίκτυο ορίζεται το σύνολο εκείνο των συνεργατών της μαμάς εταιρείας που έγιναν συνεργάτες μέσω του Βρασίδα.

Για να μπορεί μια εταιρεία να χαρακτηριστεί ως καθαρό MLM μοντέλο, είναι απαραίτητο να λειτουργεί ο τρόπος 1. Με άλλα λόγια να υπάρχει προϊόν ή υπηρεσία με την οποία αποκλειστικά και μόνο να μπορεί κάποιος να βγάλει λεφτά. Διαφορετικά μιλάμε για Πυραμιδικά Σχήματα και Σχέδια Πόνζι.

Επιπλέον, το προϊόν αυτό ή η υπηρεσία θα πρέπει να είναι κάτι το εξαιρετικό όσον αφορά τη σχέση τιμής / ποιότητας, αφού οι απευθείας πωλήσεις εξασφαλίζουν ακριβώς το ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες οι οποίοι αυξάνουν τις τιμές για τον τελικό καταναλωτή. Υπάρχει η μαμά εταιρία και οι συνεργάτες, οι οποίοι αγοράζουν χοντρική και πουλούν λιανική.

Στην περίπτωση του Rippln, δεν υπάρχει καθαρό προϊόν. Υπάρχει μόνο μια mobile εφαρμογή.

Ποιος κρύβεται πίσω από το Rippln;

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Διευθύνων σύμβουλος και ιθύνων νους του Rippln είναι ο Brian Underwood. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει ένα αρκετά βαρύ παρελθόν σε σχήματα εξαπάτησης του κοινού. Είναι ο Mister iZigg, όπου το iZigg υπήρξε ένα παράνομο MLM σχήμα το οποίο τράβηξε κόσμο με το moto “get rich via text messages”. Το προηγούμενο εγχείρημα στο οποίο συμμετείχε, πριν από το iZigg, ήταν το LocalAdLink, μια καλοστημένη απάτη όπου η εταιρεία πληρωνόταν κάποια τρελά ποσά για να ανεβάζει το Page Rank των ιστοσελίδων στο Google. Πριν απ’ αυτό υπήρξε το BurnLounge, μια εφαρμογή η οποία έκλεισε το 2007 χαρακτηριζόμενη ως τυπικό σχέδιο Πόνζι, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με άλλα λόγια έχουμε να κάνουμε με έναν σεσημασμένο  τύπο στον χώρο των πυραμίδων!

Και ποιο είναι το κόστος;

Χμμ, αυτός είναι ίσως ο βασικότερος λόγος για τον οποίον έγινα εγώ προσωπικά μέλος στο Rippln και μάλιστα από τους πρώτους. Δεν υπήρχε κόστος. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι γνώριζα προσωπικά κάποιον από το development team, αλλά μιας και το κλασικό προαπαιτούμενο όλων των πυραμιδικών σχημάτων είναι το υπαρκτό κόστος εγγραφής και συνδρομής, θεώρησα ότι καλό θα είναι να το κοιτάξω αναλυτικά.

Το κόστος τελικά είναι υπαρκτό. Αρχικά να τονίσουμε ότι το marketing ήταν τόσο εξαιρετικό ώστε το μηδενικό κόστος του Rippln ήταν στην πραγματικότητα τα λεφτά που δεν δαπανήθηκαν ώστε να καταχωρήσει κάποιος τα στοιχεία του και βασικά το email του. Στη συνέχεια, και μόλις το Rippln άρχισε να γεμίζει και να πλησιάζει το 1 εκατομμύριο χρήστες, διέρρευσε πλέον και το κόστος εγγραφής και συνδρομής. Μιλάμε για 300$ για λειτουργία του μοντέλου σε μία χώρα, 900$ για παγκόσμια λειτουργία και 49$ μηνιαία συνδρομή. Και όλα αυτά για μία θαυματουργή εφαρμογή κινητού. Η οποία στα 900$ θα καταφέρει να ανταγωνιστεί όλες τις δωρεάν εφαρμογές κινητών που σκάνε μύτη καθημερινά!

Χαχαχαχαχα, αν ακούγεται κάτι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον συμβαίνει το εξής: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.

Διαβάστε επίσης την αναλυτικότατη παρουσίαση εδώ: Rippln Scam Securities Fraud Scammer Warning

Και διαβάστε και την κριτική του promo video στο TechCrunch: What Not To Do In Your Startup Promo Video

[Πληροφορία Bonus]

Πώς να ανακαλύψετε εύκολα και γρήγορα το επόμενο πυραμιδικό σχήμα!

Ετικέτες: Rippln απάτες πυραμίδες σχήματα Πόνζι
Κατηγορίες: categoryΔιαδικτυακό Μάρκετινγκ categoryΕπιχειρείν
Αξιολόγηση:
 • Currently 5,00/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Ευκαιρία ή Πυραμίδα; Στοιχηματίστε στο 2ο... 
comments powered by Disqus
Εγγραφή μέσω Email
Κατηγορίες
 • Γενική Άρθρογραφία (6)

  Επιλεγμένη διεθνής ειδησεογραφία, πολιτική και σημεία καμπής που θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας! Ενίοτε και διασκέδαση...

 • Διαδικτυακό Μάρκετινγκ (12)

  Πρακτικές και εφαρμόσιμες συμβουλές σχετικά με την μεγιστοποίηση της προβολής των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο.

 • Επιχειρείν (3)

  Πως να αποφύγετε την παγίδα της παραγωγικότητας, επενδύοντας στην αποτελεσματικότητα!

 • Διασκεδάζοντας (2)

  Βασικό συστατικό για να επιχειρεί κάποιος!

Οχυρώσου φορολογικά...

Γραφικό για σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία

Βρες το δρόμο σου στο διαδίκτυο...

Γραφικό για τα προϊόντα διαδικτυακού μάρκετινγκ