Και εν αναμονή του 2021, έχουμε από τον Brian Dean μια μίνι εγκυκλοπαίδεια για το SEO στο 2021 και όχι μόνο. Ορίστε επιγραμματικά η θεματολογία που θα βρείτε μέσα, με εξαιρετικά actionable tips τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα. Σημείωση: ΝΑΙ, απουσιάζει το link building με εξαίρεση ένα πολύ έξυπνο tip χρήσης των podcasts για link-building. Τούτων λεχθέντων, έχουμε ανάλυση για...
Γιατί κακές; Επειδή υπάρχουν και καλές! Διαφημίσεις οι οποίες προμοτάρουν ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, διαμάντια! Το θέμα μας όμως εδώ δεν είναι οι καλές διαφημίσεις αλλά οι κακές!
Μηχανές Αναζήτησης! Υπάρχει κανένας που δεν τις χρησιμοποιεί; Ακόμα περισσότερο, υπάρχει κανένας που δεν τις έχει ακουστά; Κι ακόμα και αν θεωρήσουμε την τραβηγμένη περίπτωση όπου κάποιος δεν γνωρίζει τι είναι οι μηχανές αναζήτησης, υπάρχει κανένας που δεν έχει ακούσει το όνομα Google; Ένα όνομα το οποίο έχει υποκαταστήσει πλήρως την διαδικτυακή αναζήτηση με τη λέξη γκουγκλάρισμα!
Εκατομμύρια εμφανίσεις της διαφήμισής σας! Impressions, CPM, demographics, το προφίλ του κοινού σας, "πρέπει να βρισκόμαστε κι εκεί (γιατί;;;)" και διάφορα άλλα όμορφα πλασάρονται καθημερινά σε ανυποψίαστους ιδιοκτήτες από websites, προκειμένου να πειστούν αυτοί και να καταχωρήσουν τα μπανεράκια τους σε ιστοσελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά τώρα που οι τιμές έχουν πέσει σημαντικά (κχμ, κχμμμ...).
Η αλήθεια όμως είναι ότι στην Ελλάδα του απροβλημάτιστου ξερολισμού, πολλοί προτίθενται να αγνοήσουν την πληθώρα των βίντεο που διακινούνται στα social media και τη γνώμη των ειδικών σχολιαστών παγκοσμίως και να κοιτάξουν τη συγκεκριμένη λήψη πιστεύοντας ότι αυτή επιβεβαιώνει την άποψή τους· ότι το πέναλτι με το οποίο προκρίθηκε η Ελλάδα δηλαδή δεν ήταν πέναλτι! Για να αναλύσουμε λοιπόν αυτήν την εμμονή, θα γυρίσουμε μερικά (αρκετά) χρόνια πίσω, στην εμβληματική ταινία Good Morning Vietnam.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι ένα μικρό μυστικό το οποίο θα σας βοηθήσει να ενημερώνεστε αποτελεσματικά σχετικά με μερικά θέματα τα οποία παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην καθημερινότητά μας, και μας κρατάνε fit, σωματικά και πνευματικά.
Αποτελεσματικά = το 20% της πληροφορίας το οποίο θα σας δώσει το 80% των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων. Βασισμένο στον γνωστό νόμο του Pareto. Ξεκινάμε λοιπόν...
Η ψηφοφορία τίθεται σε ισχύ μέχρι και την επόμενη Παρασκευή στις 16/5/2014
Επειδή το ερώτημα κινδυνεύει να μείνει αναπάντητο και κανένας δεν φαίνεται να έχει διάθεση να ασχοληθεί, ας μπούμε στη διαδικασία να καταγράψουμε αναλυτικά τη γνώμη του κόσμου:
AKA Άσε τις εμπνευσμένες και ευφάνταστες παπαριές τώρα και πες μου: Εσύ το δοκίμασες;
Η παραδοσιακή διαφήμιση αργοπεθαίνει! Όχι, δεν φανέρωσα μόλις κάποιο επτασφράγιστο μυστικό. Οι περισσότεροι το υποψιάζονται. Και ιδίως οι διαφημιζόμενοι οι οποίοι, ακριβώς επειδή βάζουν το χέρι στην τσέπη, αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να αξιολογούν κατά το δυνατόν τα αποτελέσματά τους. Και σ’ αυτήν την αξιολόγηση διαπιστώνουν καθημερινά ότι τα social media και το Web 2.0 προσφέρουν αποτελέσματα γρηγορότερα, φτηνότερα και καλύτερα. Και πάνω απ’ όλα μετρήσιμα!
Το lifestyle υπήρξε το γήπεδο του Κωστόπουλου. Ο ίδιος το έχτισε και ο ίδιος το στελέχωσε με τους κατάλληλους. Το web όμως είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Αργά ή γρήγορα αναδεικνύεται η ποιότητα, η γνώση και η αξία! Και όταν μιλάς για κάτι, καλά θα κάνεις να το γνωρίζεις δέκα φορές προκειμένου να το ισχυριστείς μία.
Και ξαφνικά, εκεί που νομίζαμε ότι τα πάντα είναι μετρήσιμα, ήρθε το Google και μας προσγείωσε ανώμαλα με το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό της κάργα χρήσιμης λέξης κλειδί "(not provided)" (μη διαθέσιμη η λέξη παλικαράκι...). Μια ματιά στα στατιστικά σας θα σας πείσει!
Αν από την άλλη δεν κρατάτε στατιστικά κίνησης πάνω στην ιστοσελίδα σας, συνεχίστε να απολαμβάνετε την ηρεμία της άγνοιας!
Τι σημαίνει (not provided);