X

Επιλεγμένη κορυφαία Αρθρογραφία για το Διαδικτυακό Μάρκετινγκ και το Επιχειρείν

Batcic / Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 / Κατηγορίες: Digital Marketing

Κρυφοκοιτάζοντας στο καινούριο YouTube!


Με την έναρξη του κοινωνικού δικτύου Google+, το Google προχώρησε ουσιαστικά στον επανασχεδιασμό των επιμέρους εφαρμογών του προκειμένου να διατηρήσει μια κοινή αισθητική και συνέπεια στη λειτουργία τους. Τα αποτελέσματα του απανασχεδιασμού τα έχουμε ήδη δει στην πράξη στα Google Reader, Google News αλλά και στο GMail με την minimal αισθητική και την εξαιρετικά εύκολη λειτουργικότητα να κυριαρχεί. Ο επανασχεδιασμός επεκτείνεται πλέον και στο YouTube. Παραθέτουμε παρακάτω για τους ανυπόμονους την διαδικασία (σε τέσσερα απλά βηματάκια) για να πάρουν μια πρόγευση του νέου YouTube:

Το καινούριο Layout του YouTube

Το καινούριο Layout του YouTube

Ενεργοποίηση του καινούριου YouTube

  1. Επισκεπτόμαστε το site του YouTube.
  2. Ανοίγουμε το Developer Console (και επιλέγουμε το Console Tab όπου αυτό δεν είναι ήδη επιλεγμένο), το οποίο για τους τρεις δημοφιλείς browsers γίνεται ως εξής:
    • Google Chrome: Ctrl + Shift + J
    • Firefox: Ctrl + Shift + J
    • Internet Explorer 9: F12
  3. Κάνουμε copy την εντολή document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=ST1Ti53r4fU";, paste μέσα στην κονσόλα και στη συνέχεια πατάμε το enter.
  4. Πατάμε το F5 για να ξαναφορτώσουμε το site και το νέο YouTube είναι πλέον στη διάθεση μας.

Απενεργοποίηση του νέου YouTube και επιστροφή στο παλιό

Ακολουθούμε τα βήματα 1 έως 4 της ενεργοποίησης, αλλά η εντολή που χρησιμοποιούμε πλέον στο βήμα 3 είναι η: document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=0";

Τι είδαμε στο καινούριο YouTube

Ιδιαίτερα εύχρηστο το καινούριο περιβάλλον, το οποίο βασίζεται ιδιαίτερα στο personalized experience του χρήστη. Το αριστερό sidebar περιέχει σε απόσταση ενός (και πολύ ευδιάκριτου) κλικ όλα τα κανάλια στα οποία είμαστε εγγεγραμμένοι, τα Likes μας, τα Watch Later και το ιστορικό μας, καθώς και το σύνολο της πληροφορίας σχετικά με τις τάσεις αναζήτησεων, τα δημοφιλή και τις προτάσεις του YouTube. Το κεντρικό περιεχόμενο είναι ένας συνδιασμός προτιμήσεων μας αλλά και επιλογών βασισμένων στα κοινωνικά δίκτυα τα οποία έχουμε κουμπωμένα πάνω στον λογαριασμό μας.

Δοκιμάστε το και εσείς και πείτε μας τη γνώμη σας...

UPDATE: Το καινούριο Youtube είναι πλέον εδώ...

Εκτύπωση
442
Ετικέτες:social media YouTube
blog comments powered by Disqus