X

Επιλεγμένη κορυφαία Αρθρογραφία για το Διαδικτυακό Μάρκετινγκ και το Επιχειρείν

Internet αναφέρσου! (AKA 5 Google Alerts που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όλοι)
Batcic / Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012 / Κατηγορίες: Digital Marketing

Internet αναφέρσου! (AKA 5 Google Alerts που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όλοι)


Το internet, ως ένα μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας, είναι ένας χώρος που ευνοεί αφάνταστα τις συζητήσεις σε ένα ευρύ φάσμα από τον παραγωγικό διάλογο που παράγει ζυμώδεις και ιδέες μέχρι το κουτσομπολιό και τη συνωμοσιολογία. Μοιραία, ένα ποσοστό αυτών των συζητήσεων θα περιστρέφεται γύρω από θέματα που μας αφορούν, είτε αυτά είναι γενικές γνώσεις και ενημέρωση γύρω από τους τομείς δραστηριότητας μας είτε είναι ξερές αναφορές στο όνομα ή τη φίρμα μας.

Θα σας ενδιέφερε λοιπόν να μαθαίνετε κάθε τέτοια συζήτηση ή αναφορά σε πράγματα σχετιζόμενα με τον χώρο σας ώστε να είστε πάντοτε ο πρώτος που θα σπεύσει να παρέχει τις κατάλληλες λύσεις, να αντιμετωπίσει έγκαιρα πιθανά προβλήματα αλλά και να θωρακίσει την δημόσια εικόνα του; Αν ναι, ήρθε η ώρα για μια εκτεταμένη γνωριμία με την υπηρεσία Google Alerts.

Enter Google Alerts

Image

Η υπηρεσία Google Alerts είναι μια υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν από την Google, η οποία σας παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε οποιοδήποτε θέμα επιθυμείτε και να λαμβάνετε real-time ενημέρωση γι αυτό στο email σας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή του Google θα σας ενημερώνει κάθε φορά που τα λήμματα που θα προσδιορίσετε εμφανίζονται στα 20 πρώτα websites των αποτελεσμάτων αναζήτησης ή στα πρώτα 10 αποτελέσματα των ειδησεογραφικών νέων του Google.

Το στήσιμο των alerts είναι ιδιαίτερα εύκολο και πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση της παρακάτω απλούστατης φόρμας:

Οι επιλογές είναι ιδιαίτερα απλές και κατανοητές και περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Search query: Το λήμμα της αναζήτησης σας που επιθυμείτε να αυτοματοποιήσετε.
  • Result type: Το είδος των αποτελεσμάτων που προτιμάτε με επιλογές Everything, News, Blogs, Video, Discussions και Books.
  • How often: Καθορίζετε την επιθυμητή συχνότητα των ενημερώσεων με επιλογές As-it-happens, Once a day και Once a week.
  • How many: Καθορίζετε το πλήθος των αποτελεσμάτων που θα λαμβάνετε στις ενημερώσεις σας με επιλογές Only the best results και All results.
  • Deliver to: Προσδιορίζετε το email στο οποίο επιθυμείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις σας ή αν προτιμάτε να λαμβάνετε αυτές υπό μορφή rss feed.

Αυτές λοιπόν οι φαινομενικά απλούστατες επιλογές, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να κάνουν το internet να λειτουργήσει για την πάρτη σας ως ένας ικανότατος και ευσυνείδητος υπάλληλος που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να σας ενημερώνει για οτιδήποτε σας ενδιαφέρει, οποτεδήποτε, οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο αυτό συμβαίνει. Οι δυνατότητες χρήσης των alerts περιορίζονται σίγουρα μόνο από τη φαντασία σας. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση πάντως θα παρουσιαστούν 5 συγκεκριμένα και εξαιρετικά χρήσιμα alerts τα οποία θα κάνουν πιο εύκολη την παρακολούθηση του διαδικτύου στη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

Αναφορές στο όνομα του προϊόντος – υπηρεσίας και Reputation Management

Βάλτε στο πεδίο αναζήτησης το όνομα του προϊόντος ή τον τίτλο της επιχείρησής σας μέσα σε double quotes ή αυτάκια ελληνιστί ("βρίσκομαι μέσα σε αυτάκια") και σετάρετε τα alerts σε ημερήσια βάση και με την επιλογή "all results". Παρακολουθείστε τα σχόλια που γίνονται γύρω από αυτά. Είναι τα σχόλια θετικά; Υπάρχουν ζητήματα υποστήριξης τα οποία θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε χωρίς καν να σας ζητήθεί; Γίνετε χρήσιμοι στους οπαδούς σας και αντιμετωπίστε τα προβλήματα εν τη γενέσει...

Υπάρχει δυσαρεστημένος πελάτης; Υπάρχει κάποιο θέμα προστριβής; Μπορείτε να είσαστε σίγουροι ότι ο πελάτης θα κάνει λόγο γι αυτό μέσα στα social media και εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να το μάθετε. Σε επίπεδο reputation management φυσικά το σημαντικότερο στοιχείο είναι πάντοτε η ειλικρινής αξιολόγηση της κατάστασης.

Είναι αληθινά τα αρνητικά σχόλια; Αν ναι, παραδεχτείτε το δημόσια. Είναι κάτι το οποίο σε έναν ανοικτό χώρο όπως τα κοινωνικά δίκτυα, θα σας χαρίσει πολλούς θετικούς πόντους συγκριτικά με τους λίγους αρνητικούς πόντους που θα εισπράξετε από τα πιθανή αρνητική κριτική. Ακόμα καλύτερα, μπείτε στη διαδικασία να αποζημιώσετε τον δυσαρεστημένο πελάτη, μετατρέποντάς τον ταυτόχρονα σε οπαδό και διαδικτυακό πρέσβη του ονόματός σας.

Από την άλλη μεριά, αν η αρνητική κριτική είναι κακοπροαίρετη, θα έχετε τουλάχιστον την ευκαιρία να την αντιμετωπίσετε παραθέτοντας όσο πιο αντικειμενικά γίνεται τα δεδομένα του προβλήματος και αφήνοντας τον υπόλοιπο κόσμο να κρίνει την έκβαση μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε έναν εριστικό πελάτη και σε μια σοβαρή επιχείρηση που υπεραμύνεται ευγενικά των θέσεών της. Και δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Πρώτον αποφύγετε πάση θυσία τις ad hominem επιθέσεις. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το ποιόν ενός αγνώστου παρά μόνο για τον χαρακτήρα που αναδύεται μέσα από τις online συζητήσεις, προκειμένου να πάρει θέση. Δεύτερον, μην μπείτε ποτέ στη διαδικασία να κάνετε αναφορές στις καταγγελίες (report) ή να προσπαθήσετε να κατεβάσετε τις αρνητικές αναρτήσεις. Εκτός και αν επιθυμείτε να διαχειριστείτε μια μικρή κρίση δημιουργώντας μια μεγαλύτερη, όπου θα χαρακτηριστείτε εύκολα φασίστας (το αγαπημένο κοσμητικό επίθετο που προσάπτει αφειδώς ο νεοέλληνας) και πολέμιος της ελευθερίας του λόγου. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα αρνητικά σχόλια θα ακολουθήσουν σε καταιγιστικούς και μη διαχειρίσιμους ρυθμούς!

Παρακολούθηση του Ανταγωνισμού

Στην προηγούμενη ακριβώς λογική, βάλτε στο πεδίο αναζήτησης το όνομα του ανταγωνιστικού προϊόντος ή τον τίτλο της ανταγωνιστικής επιχείρησής σας μέσα σε αυτάκια και σετάρετε τα alerts σε εβδομαδιαία βάση και με την επιλογή "only the best results". Εντοπίστε τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα του ανταγωνισμού σας, όχι φυσικά για να προβάλλετε τα δεύτερα και να διαβάλλετε τα πρώτα, αλλά για να μπορέσετε να βελτιώνεστε σταθερά σε προσωπική βάση και να δημιουργείτε προϋποθέσεις σχέσεων εμπιστοσύνης με δυσαρεστημένους και παρατημένους πελάτες. Να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι το ζητούμενο είναι να γινόμαστε χρήσιμοι στους υπόλοιπους και να αφήνουμε

Backlinks

Δημιουργήστε alerts με την σύνταξη link:www.mydomain.com ή στην περίπτωση που θέλετε να εντοπίσετε αναφορές σε κάποια εσωτερική σελίδα ή άρθρο σας, χρησιμοποιείστε την ίδια σύνταξη με τον πλήρη σύνδεσμο, π.χ. link:www.mydomain.com/blog/top-5-christmas-recipes. Σετάρετε τα alerts σε εβδομαδιαία βάση και με την επιλογή "all results". Αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα γίνουν indexed από το Google όλα τα σχετικά αποτελέσματα, με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε κατά το δυνατόν τις αναφορές προς την ιστοσελίδα σας και να δημιουργείται ολοένα και περισσότερες συνάψεις.

Κλεμμένο Περιεχόμενο

Δημιουργείστε alerts με κάποια ιδιαίτερη φράση μέσα από κάποιο σημαντικό online κείμενο σας και εισάγετέ την μέσα σε αυτάκια. Σετάρετε τα alerts σε εβδομαδιαία βάση και με την επιλογή "all results". Για παράδειγμα, δημιουργώντας ένα alert με τη φράση "Αν η ιστοσελίδα σας είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε η non-www version να δείχνει στο ίδιο μέρος με την www, τότε η μηχανή αναζήτησης θα γνωρίζει κάθε φορά που να απονείμει τα οφέλη του περιεχομένου." από το 5 Εύκολες και Γρήγορες Κινήσεις για να σας "Βλέπουν" οι Μηχανές Αναζήτησης!, θα μπορέσω να λαμβάνω ενημέρωση κάθε φορά που κάποιος θα αναφέρει την συγκεκριμένη φράση. Μια ακόλουθη επίσκεψη στον συγκεκριμένο σύνδεσμο από το site του θα επιβεβαιώσει ή όχι τις υποψίες για κλεμμένο περιεχόμενο.

Θεματολογία Αιχμής Γύρω από το Αντικείμενό Σας

Επιλέξτε τις σημαντικότερες λέξεις – κλειδιά γύρω από το αντικείμενο σας και δημιουργείστε αντίστοιχα alerts. Επιλέξτε τον τύπο αποτελεσμάτων discussions και σετάρετε τα alerts σε ημερήσια βάση και με την επιλογή "only the best results". Τα αποτελέσματα θα σας εμφανίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα, απορία, θέμα ή ενδεχόμενη ζήτηση στην αγορά σας, το οποίο θα βρίσκεται στην κορύφωση του ενδιαφέροντος του ή θα επανεμφανίζεται συχνά. Πέρα από τα τεράστια πλεονεκτήματα της ενημέρωσής σας γύρω από τη θεματολογία αιχμής του χώρου, θα σας δοθεί συχνά η ευκαιρία να προσφέρετε τις υπηρεσίες – λύσεις σας σε δυνητικούς πελάτες, πριν αυτοί καταλήξουν ψάχνοντας στον ανταγωνισμό σας που θα παλεύει να προσεγγίσει το αγοραστικό του κοινό με τις χρονοβόρες και δυσκίνητες καμπάνιες.

Αντί επιλόγου...

Θα χαρώ να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις χρήσεις των Google Alerts στα σχόλια!

Εκτύπωση
385
blog comments powered by Disqus