X

Επιλεγμένη κορυφαία Αρθρογραφία για το Διαδικτυακό Μάρκετινγκ και το Επιχειρείν

Ποιος Άλλος Θέλει να Γίνει Google Author;
Batcic / Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 / Κατηγορίες: Digital Marketing

Ποιος Άλλος Θέλει να Γίνει Google Author;


Έχω βαρεθεί να το επαναλαμβάνω, αλλά το blogging αρχικά και η έκρηξη του Web 2.0 στη συνέχεια, άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίον ενημερωνόμαστε για πάντα! Η δημιουργία αλλά και η σύνθεση περιεχομένου στις μέρες μας είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα εύκολη στις μέρες μας, με την προϋπόθεση ότι αναφερόμαστε στους experts κάποιου θεματικού τομέα. Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Στήνεις τα κατάλληλα feeds (Twitter, Google Plus, Facebook, RSS).
  2. Συλλέγεις πληροφορίες και αυτοκαταρτίζεσαι συνεχώς γύρω από τον επαγγελματικό σου (και όχι μόνο) τομέα.
  3. Συνθέτεις επιλεγμένη πληροφορία από την προσωπική σου ροή ειδήσεων σε ποιοτικό περιεχόμενο.
  4. Δημοσιεύεις το περιεχόμενο στο προσωπικό σου blog.

Έτσι δημιουργούνται ιντερνετικά οι experts ενός χώρου. Και αυτοί οι experts είναι οι πηγές από τις οποίες τελικά επιλέγει ο κόσμος να ενημερώνεται και να μαθαίνει.

Το τρισμέγιστο Google φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει έξω από το πάρτι. Το μέσον με το οποίο κατέκτησε τον κόσμο δεν είναι άλλο από την καλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου. Αυτήν την μηχανή η οποία μπόρεσε να στήσει πανέξυπνους αλγόριθμους που να συσχετίζουν την αναζήτηση του χρήστη με το βέλτιστο γι αυτόν αποτέλεσμα. Μιας όμως και το Web 2.0 έδωσε τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε και να προμοτάρουμε το περιεχόμενο που εμείς κρίνουμε ως καταλληλότερο, καθιερώνοντας με την προσωπική μας ψήφο τους ειδικούς, το Google δεν θα είχε κανέναν λόγο να μην ενσωματώσει στις αναζητήσεις του τους νικητές αυτών των καθημερινών ψηφοφοριών. Και έτσι φτάσαμε πλέον στην ανίχνευση των ειδικών μέσω της διάδρασης με το κοινό και του Google Authorship.

- Google τι; Με έβρισες τώρα;

- Ουδόλως! Διάβασε παρακάτω για να καταλάβεις...

Google Authorship

Τι είναι το Author Rank; Είναι ένα σκορ το οποίο αποδίδει το Google σε όσους παράγουν περιεχόμενο στο internet. Το σκορ αυτό δίνει τη δυνατότητα στο Google να κατατάξει τους διαδικτυακούς συγγραφείς με σειρά σημαντικότητας και η σειρά σημαντικότητας αυτή, με τη σειρά της, επιτρέπει στο Google να αποδώσει τις ανάλογες προτεραιότητες στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το σκορ αυτό είναι στην ουσία μια ένδειξη της διαδικτυακής φήμης του συγγραφέα.

Ο κάθε συγγραφέας θα πρέπει να κερδίσει τη διαδικτυακή του φήμη μέσα από πολλούς παράγοντες οι οποίοι πιστοποιούν την ποιότητα του περιεχομένου που αυτός σερβίρει. Τα +1, like, retweet και άλλες τέτοιες ψήφοι αποδοχής μέσα από τα social media, αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους παράγοντες διαμόρφωσης αυτής της διαδικτυακής φήμης. Και ο σημαντικότερος παράγοντας όλων αυτών παραμένει και αυτός social. Και δεν είναι άλλος από τις social αναφορές στο περιεχόμενά μας, από άλλους συγγραφείς με υψηλό author rank. Σε αυτήν τη λογική, το guest blogging αποκτά ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία!

Φυσικά, προκειμένου να κατακτήσεις ένα τουρνουά, υπάρχει μια σημαντικότατη λεπτομέρεια την οποία δεν σε παίρνει να παραβλέψεις. Θα πρέπει... κχμ, κχμ, κχμμμ... να δηλώσεις πρώτα συμμετοχή στο τουρνουά! Και η συμμετοχή στο τουρνουά του Author Rank πραγματοποιείται με το στήσιμο του Google Authorship.

Και τι θα κερδίσω από το Google Authorship;

Θα σταθώ σε τρία σημαντικά πραγματάκια:

  • Στα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίζεται η εικόνα σας, πράγμα το οποίο γενικότερα τραβάει περισσότερο τα κλικ.
  • Δίπλα στο όνομά σας θα εμφανίζεται ο αριθμός των κύκλων στο Google Plus, στους οποίους σας έχουνε προσθέσει. Και αυτό στα μάτια του κόσμου ενισχύει περαιτέρω το προφίλ του ειδικού.
  • Ενισχύεται σημαντικά το προσωπικό σας branding, καθώς η εικόνα σας εμφανίζεται σε ολοένα και περισσότερα μέρη στο internet.

Πως Στήνεται το Google Authorship

Εύκολα! Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω τέσσερα βήματα

  1. Επιλέγετε μια φωτογραφία στην οποία να μπορεί το Google να αναγνωρίσει πρόσωπο. Φωτογραφία που δεν περιέχει πρόσωπο, ή πρόσωπα illustration και clipart δεν μας κάνει. Επίσης, θεωρητικά πάντα και αν για κάποιον λόγο δεν επιθυμείτε να φαίνεται το πραγματικό σας πρόσωπο στο διαδίκτυο, μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και φωτογραφία που δεν απεικονίζει εσάς, αναλαμβάνοντας όμως πλήρως τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια ενέργεια σε επίπεδο δικαιωμάτων αλλά και απώλειας του authorship.
  2. Ανοίγετε (όσοι δεν έχετε ήδη) έναν λογαριασμό στο Google Plus. Ως όνομα δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας. Είναι εξίσου έγκυρα τα Ανδρέας Μπατσής, Andreas Batsis, Andreas Batcic, Tzatzikokinisi κλπ. αρκεί να τα κάνει αποδεκτά το Google Plus.
  3. Στο About του Google Plus και συγκεκριμένα στο section "Contributor To" βάζετε link με το τις ιστοσελίδες στις οποίες συνεισφέρετε περιεχόμενο το οποίο επιθυμείτε να συσχετιστεί με το όνομά σας.
  4. Στις αναρτήσεις σας φροντίζετε να υπάρχει link προς την Google Plus σελίδα σας προσθέτοντας στο url της Google Plus σελίδας σας το: ?rel=author.

Ξεκινήστε άμεσα! Για όποιον ενδιαφέρεται να έχει μερίδιο στα αποτελέσματα αναζήτησης της προ – Web 3.0 εποχής, το Google Authorship είναι προαπαιτούμενο.

Εκτύπωση
1375
blog comments powered by Disqus