A flag for the english version of Batcic Sweet Spot
Batcic on Facebook Batcic on Twitter Batcic on Google Plus Batcic on Linkedin Batcic on Youtube Batcic on Pinterest
Μαϊ
27
2013

Ο Θρύλος Flickr στη Μάχη της Φωτογραφίας

Batcic

Είμαι ο Batcic και αρθρογραφώ στον συγκεκριμένο χώρο καταθέτοντας προσωπικές σκέψεις και απόψεις σε ζητήματα σχετικά με το διαδικτυακό και εξωδιαδικτυακό επιχειρείν (και όχι μόνο).

Για περισσότερα, Andreas Batsis στο Google Plus.


Επέστρεψε! Το Flickr, ο θρύλος του online photo sharing επιστρέφει πλέον δυναμικότατα στο παιχνίδι της φωτογραφίας, ανακοινώνοντας 1 TB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο!

Η Παντοδύναμη Φωτογραφία

Το σημερινό social internet έχει καταστήσει πλέον τη φωτογραφία ιδιαίτερα σημαντική. Σε ένα social feed το οποίο βομβαρδίζεται από φωτογραφίες από τα checkin, τους καφέδες με φιλαράκια, εντυπωσιακά γεύματα και λαχταριστά επιδόρπια αλλά και sharing των φωτογραφιών από photo-sharing κοινωνικά δίκτυα, οι αναρτήσεις μας οι οποίες περιέχουν κάποιον σύνδεσμο αδυνατούν να τραβήξουν τα βλέμματα αν δεν κουβαλάνε μαζί τους και μία φωτογραφία η οποία θα μπορέσει να εμφανιστεί στην ανάρτηση ως thumbnail. Και σε επίπεδο διαδικτυακού μάρκετινγκ...

Οι σύνδεσμοι, επί το ελληνικότερον links :-), είναι τα δολώματα που πετάμε συχνά πυκνά στα social media με σκοπό να τραβήξουμε τον κόσμο σε ποιοτικό περιεχόμενο μεν, στον δικό μας χώρο δε! Έναν χώρο τον οποίον ελέγχουμε απόλυτα με banners, προσφορές, περαιτέρω αρθρογραφία κλπ.Batcic

Το Google Plus λοιπόν ανακοίνωσε στις 13 Μαΐου την αναβάθμιση της πλατφόρμας του σε επίπεδο online αποθήκευσης αφού ενοποίησε τον αποθηκευτικό χώρο στα Google Plus, GMail και Google Drive και τον αύξησε στα 15GB (Bringing it all together: 15 GB now shared between Drive, Gmail, and Google+ Photos). Επιπλέον φρόντισε να παρέχει στους χρήστες και εξαιρετικά εργαλεία, όπως το Auto Awesome (αυτόματη δημιουργία animated και πανοραμικών εικόνων), το Auto Enhance (αυτόματη ενίσχυση αντίθεσης και χρωμάτων) και το Highlights View με το οποίο αναδεικνύονται αυτόματα οι σημαντικότερες φωτογραφίες από το πολυπληθές feed μας (αν και το συγκεκριμένο θέλει λιγάκι δουλειά ακόμα).

Τα Pitnerest και Instagram καλπάζουν (How Many Users Are There?)! Και ο εμπνευστής του social photo sharing Flickr παρέμενε στην ανυποληψία με τα 300MB ή τις 170 φωτογραφίες στην δωρεάν έκδοσή του.

Και ξαφνικά, το Yahoo αποφάσισε να ξαναβάλει δυναμικά το Flickr στο παιχνίδι προσφέροντας δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 1TB ανά λογαριασμό!!! Για όσους δεν γνωρίζουν το Flickr, η βασική λειτουργικότητα του που το κάνει αξεπέραστο είναι ότι αποτελεί για την φωτογραφία τον αντίστοιχο χώρο που αποτελεί το Youtube για το βίντεο. Ένας χώρος αποθήκευσης και οργάνωσης των φωτογραφιών μας, με δυνατότητες sharing και σχολιασμού, αλλά το σημαντικότερο... με δυνατότητα ενσωμάτωσης (embed) των εκεί αποθηκευμένων φωτογραφιών μας ή ενός ολόκληρου slideshow, με οποιαδήποτε ανάλυση και σε οποιοδήποτε site! Αυτήν την ανάγκη εξυπηρετούσε ιδανικά το Flickr. Ένας χώρος για τις φωτογραφίες μας, πολλαπλές χρήσεις αυτών των φωτογραφιών!

Στρατηγική

Αν θέλετε αν κλικάρονται οι αναρτήσεις από το site σας ή το blog σας στα social media, θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να τις συνοδεύετε και με μία τουλάχιστον φωτογραφία. Δημιουργείστε σήμερα κιόλας τον λογαριασμό σας στο Flickr και αρχίστε να οργανώνετε το περιεχόμενό σας σε Flickr Sets. Όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις φωτογραφίες, ή ακόμα και ολόκληρο το Flickr Set, το μοναδικό που θα χρειαστεί θα είναι να κάνετε copy τον κώδικα ενσωμάτωσης που αυτό σας δίνει. Επιπλέον, οι φωτογραφίες σας θα μπορούν να σερβίρονται σε υψηλότατη ανάλυση, χωρίς αυτό να καθιστά τη σελίδα σας βαριά, ιδίως στη σημερινή εποχή όπου οι βαριές σελίδες εγκαταλείπονται γρήγορα στις κινητές συσκευές και τα tablets.

Ετικέτες: Flickr photo sharing social media
Κατηγορίες: categoryΔιαδικτυακό Μάρκετινγκ
Αξιολόγηση:
 • Currently 0,00/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Το Flickr του 1TB 
comments powered by Disqus
Εγγραφή μέσω Email
Κατηγορίες
 • Γενική Άρθρογραφία (6)

  Επιλεγμένη διεθνής ειδησεογραφία, πολιτική και σημεία καμπής που θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας! Ενίοτε και διασκέδαση...

 • Διαδικτυακό Μάρκετινγκ (12)

  Πρακτικές και εφαρμόσιμες συμβουλές σχετικά με την μεγιστοποίηση της προβολής των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο.

 • Επιχειρείν (3)

  Πως να αποφύγετε την παγίδα της παραγωγικότητας, επενδύοντας στην αποτελεσματικότητα!

 • Διασκεδάζοντας (2)

  Βασικό συστατικό για να επιχειρεί κάποιος!

Οχυρώσου φορολογικά...

Γραφικό για σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία

Βρες το δρόμο σου στο διαδίκτυο...

Γραφικό για τα προϊόντα διαδικτυακού μάρκετινγκ