X

Επιλεγμένη κορυφαία Αρθρογραφία για το Διαδικτυακό Μάρκετινγκ και το Επιχειρείν

Banners; Ναι, καλά! Διαβάστε πρώτα αυτά τα 6 στατιστικά...
Batcic / Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 / Κατηγορίες: Digital Marketing

Banners; Ναι, καλά! Διαβάστε πρώτα αυτά τα 6 στατιστικά...


Εκατομμύρια εμφανίσεις της διαφήμισής σας! Impressions, CPM, demographics, το προφίλ του κοινού σας, "πρέπει να βρισκόμαστε κι εκεί (γιατί;;;)" και διάφορα άλλα όμορφα πλασάρονται καθημερινά σε ανυποψίαστους ιδιοκτήτες από websites, προκειμένου να πειστούν αυτοί και να καταχωρήσουν τα μπανεράκια τους σε ιστοσελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά τώρα που οι τιμές έχουν πέσει σημαντικά (κχμ, κχμμμ...).

Εεε λοιπόν, χωρίς να μπω στη διαδικασία να αναλύσω το γιατί, θα παραθέσω απλώς ξερά τα παρακάτω 6 σοκαριστικά στατιστικά σχετικά με τα διαφημιστικά banners:

  1. Μόλις 8% των χρηστών του Internet ευθύνονται για το 85% των κλικ σε διαφημιστικά banners και πολλοί απ’ αυτούς τους χρήστες δεν είναι καν υπαρκτά πρόσωπα (αν με εννοείτε)! Πηγή: comScore
  2. Ένας μέσος χρήστης του διαδικτύου βλέπει κατά μέσον όρο 1700 διαφημιστικά banner το μήνα. Αλήθεια, θυμάστε κανένα απ’ αυτά που έχετε δει εσείς; Πηγή: New Media and Marketing
  3. Το μέσο CTR (Click Through Rate AKA Τόσοι με κλίκαραν από τους τόσους που με είδαν) για τα διαφημιστικά banner είναι μόλις 0,1% (Πηγή: New Media and Marketing) και για Ελλάδα μόλις 0,08% (Πηγή: Adweek)
  4. 38% των κλικ σε διαφημιστικά banner στα κινητά και τα tablets, γίνεται εντελώς κατά λάθος! Πηγή: GoldSpotMedia
  5. Είναι πιο πιθανό να κατακτήσεις την κορυφή του Έβερεστ παρά να κλικάρεις σε ένα διαφημιστικό banner. Πηγή: The Guardian
  6. Είναι πιο πιθανό να επιζήσεις από ένα αεροπορικό δυστύχημα παρά να κλικάρεις ένα διαφημιστικό banner. Πηγή: The Wire

Και δηλαδή τι; Να μην διαφημιστούμε;

Με την online μεταφορά της παραδοσιακής διαφήμισης, τα διαφημιστικά banner δηλαδή, σίγουρα όχι! Εκτός κι αν θέλετε να στοχεύσετε σε ρομποτάκια, σε χοντροδάκτυλους που δυσκολεύνται να χειριστούν το touch-screen κινητό τους (LOL) και σε κοινά μικρότερα από τους κατακτητές του Έβερεστ και τους επιζώντες από αεροπορικά δυστυχήματα.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν ίσως τα site, όχι με γιγαντιαία επισκεψιμότητα αλλά με περιορισμένη και σφιχτή θεματολογία. Για παράδειγμα, έχει σίγουρα νόημα μια πιθανή διερεύνηση καταχώρησης διαφημιστικού banner για τενιστικά παπούτσια, σε ένα δημοφιλές τενιστικό blog ή σε ένα ειδησεογραφικό τενιστικό site. Αν και ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, το διαφημιστικό banner δεν θα είναι ούτε κατά διάνοια αποδοτικό όσο άλλοι τρόποι προώθησης.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι από την παραδοσιακή διαφήμιση;

Υπάρχουν! Και αποτελούν το λεγόμενο Permission Marketing. Το οποίο λαμβάνει χώρα όταν κάποιος ψάχνει και εμείς βοηθάμε στην αναζήτησή του ή όταν κάποιος μας έχει δώσει την άδεια να του παρουσιάζουμε περιεχόμενο, δηλαδή μας έχει αποδεχτεί μέσα στην προσωπική του κοινότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Εστιάστε εκεί με απίστευτα χαμηλότερα ή και μηδενικά budget και αφήστε τα θαυματουργά impressions να πεθάνουν αξιοπρεπώς!

Εκτύπωση
1080
blog comments powered by Disqus