X

Επιλεγμένη κορυφαία Αρθρογραφία για το Διαδικτυακό Μάρκετινγκ και το Επιχειρείν

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές! Εεε και;
Batcic / Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013 / Κατηγορίες: The Batcic Eye

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές! Εεε και;


Φαντάζει λίγο παράδοξος ο τίτλος, αλλά αλήθεια, γνωρίζετε τον Ντάνη Πασχαλίδη; Γνωρίζετε τον Κώστα Τριγκώνη; Μήπως τον Χρήστο Γαρέφη; Σιγά μην τους γνωρίζατε. Κι όμως μιλάμε για παγκόσμιους πρωταθλητές της χώρας μας, όχι μόνο στον καιρό της κρίσης, όχι μόνο μέσα στο 2013, αλλά μέσα στις τελευταίες 25 μέρες!

Νεοελληνική Πραγματικότητα

Ο Κώστας Τριγκώνης, ο Ντάνης Πασχαλίδης και ο Χρήστος Γαρέφης είναι άτομα τα οποία συστηματικά τιμούν τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό. Και όπως είναι φυσικό, είναι παντελώς άγνωστοι στους περισσότερους των συμπολιτών μας οι οποίοι δηλώνουν πατριώτες και βλέπουν ανελλιπώς μπάλα. Αν αναρωτιέστε για ποιους λόγους η χώρα μας καταρρέει, ένας από αυτούς τους λόγους είναι ο εξής:

Είμαστε μια χώρα η οποία αποτυγχάνει συστηματικά να προβάλλει και να στηρίξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Την ίδια ώρα που κάποιοι στέφονται πρωταθλητές στον υπό εξέταση χώρο του αθλητισμού, το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και το "Δεν ξαναπατάω γήπεδο ρε, όλα βρώμικα είναι…" της άνοιξης του 2013, έδωσαν τη θέση τους στα αντίστοιχα:

- Και φέτος το πρωτάθλημα δικό μας θα είναι ναούμ.

- Ο Σαββίδης θα κάνει την Παοκάρα μεγάλη και τρανή σε λέω.

- Η Πανάθα δεν μπορεί να διασύρεται από τον καθένα ρε!

... και άλλα τέτοια κλαψοθριαμβευτικά. Και όλα αυτά μέσα σε διάστημα τριών μηνών μόνο, με ολίγο από τα μπάνια του λαού! Κοντή μνήμη ή πίστη στην παράδοση που μας έφερε ως εδώ;

Ελληνικό ποδόσφαιρο! Το πιο σύντομο ανέκδοτο με το οποίο θα μπορούσαμε ίσως και να γελάσουμε, αν δεν μιλούσαμε για ομάδες οι οποίες χρωστάνε εκατομμύρια σε όποιον μιλάει ελληνικά. Την ίδια ώρα βέβαια ο Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις δικές του φορολογικές και άδικες υποχρεώσεις (ή μήπως υπερχρεώσεις;) θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να χαριστούν τα πραγματικότατα χρέη της εκάστοτε ομάδας της καρδιάς του. Ο ίδιος αυτός Έλληνας θα συνεχίσει να αγνοεί τα ονόματα Πασχαλίδης, Τριγκώνης και Γαρέφης, ίσως επειδή το μοντέλο τους ουδέποτε ταίριαξε με το δημοφιλές μοντέλο της κρατικά προστατευόμενης μη προσπάθειας.

Η Πραγματική Αξία

Το πραγματικό success story στη χώρα μας λαμβάνει χώρα πάνω στις παράλληλες ιστορίες των παραπάνω υπεραθλητών (και όχι μόνο αυτών). Και για να αναλύσουμε λιγάκι περισσότερο τον χαρακτηρισμό "υπεραθλητές":

  • Οι Πασχαλίδης και Τριγκώνης δεν κατέκτησαν απλώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της κατηγορίας Tornado στην Ibiza. Το κατέκτησαν για 3η συνεχόμενη φορά μετά τους τίτλους σε Ιταλία το 2012 και Ελβετία το 2011. Οι προβλέψεις υπέρ άλλων διεκδικητών του τίτλου έχουν καταντήσει ιδιαίτερα παρακινδυνευμένες! (2013 Tornado World Championships – Final Day, The Greeks retain the title!)
  • Η πρόβλεψη από την άλλη που είχα κάνει στο "Μεθοδικότητα: Το εισιτήριο της επιμονής στο δρόμο της προς την επιτυχία!" σχετικά με τις επερχόμενες επιτυχίες του 60χρονου Χρήστου Γαρέφη στο τρίαθλο, θα μπορούσε να θεωρηθεί και αυτή παρακινδυνευμένη, έτσι; Κάθε άλλο, όταν μιλάμε για έναν αθλητή ο οποίος έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας διεθνώς σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα. Επαναλαμβάνω, σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα! Τρίαθλο, Ιστιοπλοΐα, Κολύμβηση και Υδατοσφαίριση! Και στα 60 του, μετά την 1η θέση στην κατηγορία του και την 9η συνολικά σε 750 αθλητές στο Abu Dhabi, φέρνει ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο, με τον Άγγλο σπήκερ να λέει ότι δεν θυμάται ποτέ άλλοτε παγκόσμια διάκριση στο τρίαθλο από Έλληνα. (2013 ITU World Triathlon Grand Final London - Age Group Finisher's Video)

Χρήστος Γαρέφης

Χρήστος Γαρέφης

3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τριάθλου στο Λονδίνο 2013, στο Age Group M55

Το μοντέλο τους βασίζεται σε σκληρή δουλειά, πολύχρονη δέσμευση και βαθιά γνώση. Ααα, και κάτι ακόμα: απουσία κλάψας! Οι παραπάνω υπεραθλητές όχι μόνο δεν ζήτησαν ποτέ να τους χαριστεί κάποιο χρέος, όχι μόνο δεν επιβάρυναν ποτέ τις τσέπες των φορολογούμενων αλλά συνεχίζουν να πολεμάνε στους αθλητικούς στίβους χωρίς να διαμαρτύρονται καν για την απουσία αναφορών στα επιτεύγματά τους μέσα στα παραδοσιακά ΜΜΕ των πλαστικών προτύπων. Μοναδική τους στήριξη; Το αμοιβαίο κέρδος για τον αγωνιζόμενο και κάποιον πιθανό χορηγό ο οποίος θα στηρίξει ιδιωτικά τις προσπάθειές τους, όπως η Red Bull στην περίπτωση των Πασχαλίδη και Τριγκώνη.

Αλλά αρκετά σας ζάλισα με όλα αυτά, και είναι και Κυριακή και είχαμε και τα ματς της 7ης αγωνιστικής. Γιομίστε τα καφενεία ΤΩΡΑ!

Αφαιρώντας το αναφαίρετο δικαίωμα στην μετριότητα!

Ο παρεξηγημένος αναγνώστης θα απαντήσει: "Και τι σε κόφτει εσένα ρε; Δικαίωμά μας είναι να παρακολουθούμε ότι γουστάρουμε. Ποδόσφαιρο θέλουμε, ποδόσφαιρο θα βλέπουμε. Και θα παίζουμε και στοίχημα με ότι μας περισσεύει από τα χαράτσια. Δικαίωμά μας!"

Πολύ σωστά, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να παρακολουθεί ότι γουστάρει. Δεν θα διαφωνήσω. Όπως είναι και αναφαίρετο δικαίωμά μου να καγχάζω εις βάρος των οπαδών του ελληνικού ποδοσφαίρου, των μεσημαριανάδικων, της αστρολογίας και των ριάλιτυ. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, έχουμε δικαίωμα στις προτιμήσεις και τις κρίσεις μας. Αλλά μας διαφεύγει ένα λεπτό σημείο.

Η ζωή των παιδιών μας δεν μας ανήκει! Ανήκει σ’ αυτά γιατί αυτά θα τη ζήσουν. Οπότε το ερώτημα είναι απλό. Τι θα προτιμήσουμε για τα παιδιά μας; Την αναλογία "όλα τα παιδάκια παίζουν ποδόσφαιρο, για να γίνουν πενήντα απ’ αυτά γνωστά μέσω της συμμετοχής τους σε πρωταθλήματα με στημένα ματς"; Την ακολουθία ποδόσφαιρο στα 15, οριστικό διαζύγιο με την άθληση στα 30, παχύσαρκος καπνιστής στα 45; Ή την ενασχόλησή τους με ανθρώπους και αθλήματα στα οποία θα αποκτήσουν μια υγιή σχέση με τον αθλητισμό και δικαιώματα σε ένα μέλλον όπου η σκληρή και μεθοδική δουλειά οδηγεί στις διακρίσεις σε ένα αρκετά υπολογίσιμο ποσοστό; Ρητορική η ερώτηση!

Απλώς σε μια χώρα όπου η υφιστάμενη κατάσταση μόνο επιτυχημένη και ευχάριστη δεν είναι, θα είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι όλα συνοψίζονται και δένουν όμορφα στην εξής διάσημη ρήση του Oscar Wilde:

"Everything popular is wrong!

Oscar Wilde

Θα αποπειραθώ να την συμπληρώσω με την εξής φράση:

"The unpopular is the new popular!

Batcic

Ντάνη, Κώστα και Χρήστο τα σέβη μου και μακάρι να καταφέρει ο Έλληνας να γνωρίσει εσάς και τον τρόπο ζωής και σκέψης σας στο άμεσο μέλλον!

Εκτύπωση
1750
blog comments powered by Disqus